Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

10 dage 5500 km gennem europa

tors, 8 jun, 2017. 07:00 - lør, 17 jun, 2017. 17:00

MC tur 10 dage 10 lande

af John og Claus

1. dag Vi kører tidligt, hvilket vi gør hver dag på turen, målet1. dag er Gorzow polen en by på ca 60000 indbyggere. flot tur ad hovedvej ned over kiel og lubeck af og til med udsigt over østersøen. kørt ca 850 km i dag.

2. dag rise and shine idag er målet Warzawa ,polens hovedstad ca. 450 km på motorvej sol og 26 grader nice . igår da vi gik og sparkede dæk , blev john enig med sin bimmer om, at den skulle have et nyt fordæk .Som sagt så gjort, fremme i Warzawa ved middagstid finder vi et dækværksted kun for mc,er . hurtig ind hurtig ud ca. 30 min.og billig penge ,var vi kørt igen

3. dag kører fra Warzawa , til hvad der viser sig at blive en lang dag, der først ender i Budapest , hovedstaden i Ungarn. og ca 700 km senere.

Op ad formiddagen rammer vi det sydlige polen på grænsen til slovakiet ,hvor vi skal køre igennem nationalparken Zakopane. Turen igennem nationalparken er flot , dog iført regntøj for første gang på turen. Vi kom lige med til globryllup midt i nationalparken på grænsen mellem polen og slovakiet . Ikke et øje tørt.

4. dag Vi kører lidt rundt i Budapest og omegn inden vi rammer dagens rute , som ender lidt på den anden side af Zagreb.kørte ca 600 km denne dag.
Vel ude af Budapest rammer vi op ad formiddagen Balatonsøen . Meget stor og grøn sø.

5. dag vi starter ,som vi sluttede igår små bjergveje hvor vi kører langs grænsen til slovenien ,nogle steder med megen kontrol og dobbelt nato pigtråd.
Vi finder dog = flygtningeruten = over til slovenien. Så er der fri bane ind i Slovenien, hvor vi kommer ind i dejlig nationalpark hvor vi kører i bunden af en dal langs en flod i ca et par timer frisk luft total ren vand  i floden og masser af skov . Rart at køre her når solen bare skinner, og luften er tæt på 30 grader ,nice.
Sidst på dagen igen ind i Kroatien, med lidt motorvej i bjergene , totalfede kurver til biken – skøøøøønt. Ovenpå alt dette, er intet vel bedre end at nå Adriaterhavet til en dukkert, og jo vandet var dejlig varmt

6.dag klar til en ny dag hvor vi skal køre ned langs den kroatiske kyst, ind igennem bjergene, og Bosnien til Piltvice nationalpark(Kroatien) flot tur, med gode veje ca. 300 km denne dag. Inde i landet, meget øde, og når vi kom til landsbyer, bar de præg af forfald ,mange af husene bærer stadig præg af borgerkrigen, mange skudhuller, og ruiner præger mange steder her bybilledet. Flere søer forbundne af vandfald som dette ,krystalklart vand, og ren natur, FLOT

Se billede af udsigten fra vores lejlighed, ud over Adriaterhavet. 50 euro alt ialt for hele lejligheden, billigt   hvilket egentlig var kendetegnende for overnatnings priser på hele turen.

7. dag nordpå det går , vi har østrig som mål for dagens tur. Det bliver godt, først et smut igennem Slovenien så Italien , hvor vi indtager frokost italian style. Mammas egen hjemmelavede pastaret. smagte godt med et glas køligt hvidvin – aaaaahhhhhh, videre fra Italien og ind i østrig, gennem nationalpark Hohe Tauern, mod Gross Glockner, gode veje og mange bikere på strækningen her køligt på toppen. Overnatning østrig her mødte vi MC klub på tur, ca. 15 mand ,de skulle bo her nogle nætter, og køre ture ud herfra . De kom fra Mainz  med over 300 medlemmer

8. dag vi fortsætter nordpå ud af østrig til en lille landsbybager, hvor vi spiser morgenmad. God solid billig morgenmad, god betjening af bager jomfruen…. videre det går mod Tjekkiet ad små veje og endnu en nationalpark, med endnu en udfordring. i am sailing—- over en sø i nationalpark i Tjekkiet, videre det går mod hovedstaden i Tjekkiet, nemlig Prag . Lige et smut på det gule marked, kigge på lidt halvt illegale varer, lidt kinesermad, og så afsted igen.
Bedst at holde den kørende klokken er 15 og luften er 32 grader, masser af trafik , godt vi er på 2 hjul HÆ, overnatning ca. 50 km vest forPrag 30 euro for 2 personer god deal.

9.dag på turen vi kører med kursen mod et sted nord for Berlin. Første del af turen denne dag  mod nationalpark, tjeskie rai(det tjekkiskeparadis)de lokale kalder området for lille Rocky Mountains. igen flot natur ,og små stier at køre på FINT. Vi kører gennem Berlin hvor vi har et lille ærinde i en MC – tilbehørs butik med alt til chaufføren NICE, overnatning ca. 70 km nord for Berlin.

10. dag i dag skal vi hjem , men først nogle flere oplevelser på vejen, igennem nationalpark i det tidligere DDR, her er der til daglig kun vildsvin der færdes (wild hogs) hihi , herfra forløb turen hjemover stille og roligt

Det var en fantastisk tur med mange gode oplevelser og indtryk ,  efter ca 5500 km og hjemme igen.

MVH John og Claus

Detaljer

Start:
tors, 8 jun, 2017. 07:00
Slut:
lør, 17 jun, 2017. 17:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Circle K – Ikast
Vestergade 34
Ikast, 7430 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Claus Jespersen
Telefon:
30250435

Skriv en kommentar