Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forlænget Weekend 2019 – Kerteminde på Fyn, 20.-22. september.

fre, 20 sep, 2019. 16:00 - søn, 22 sep, 2019. 15:00

Gratis

Tusinde tak til alle deltagerne på årets efterårs-tur til Kerteminde.
Som sædvanligt var det en stor fornøjelse at tilbringe tiden sammen, og vi fik da også grint og hygget os til den helt store guldmedalje. Super god stemning hele vejen igennem, bakket op af en god planlægning med tid til snak og kultur. Rigtig god indkvartering på Rødkærgård ved Kerteminde, med fine værelser, smukke omgivelser, hyggelig atmosfære og ikke mindst dejlige hjemmebagte boller til morgenmaden.

Fyn er jo fantastisk med fede veje, smuk natur og idylliske landsbyer med smuk bindingsværk. Vi fik da også kørt forbi en del slotte, herregårde og godser.

Fredag, omkring kl. 16.00 mødtes hovedparten på CirkleK i Ikast, klar til aftenens kørsel mod Kerteminde. Undervejs tilsluttede Mona og Marianne sig. Sammen drog vi mod Middelfart og derfra ad de mindre veje til Odense, hvor vi skulle spise aftensmad på Restaurant Carlslund. Her var der reserveret plads til kl. 18.30 og vi landede da også næsten med militær præcision (hvem mon havde planlagt det?). Til gengæld var det ikke planlagt konsekvent at kalde Joan for Marianne, men herom senere.
Restaurant Carlslund var inden den skæbnesvangre brand i 2015 kendt for sin æggekage. Her nogle år senere skulle vi naturligvis prøve om standarden stadig holdt, og det gjorde den. Godt forstoppede satte vi os på cyklerne klar til den sidste del af turen mod Rødkærgård, hvor vi skulle bo i weekenden. Det var nu efterhånden blevet mørkt, men det lykkedes alligevel at finde den finurlige vej til gården. Her blev vi modtaget af Pia, som er gårdens ene halvdel – resten af familien havde travlt med at fejre den ene af sønnerne i anledning af hans fødselsdag. Nå, men efter en hurtig godnatbajer var det også på tide at komme til køjs og slå mave. På nogle værelser blev der slået mere end andre.

Total distance: 172.04 km
Max elevation: 100 m
Average speed: 64.46 km/h
Total time: 04:07:40
Download

Lørdag morgen mødtes vi til morgenmad kl. 08.00 og i den saglige duft af hjemmebagte boller satte vi os til bords. Super dejligt morgenkomplet med boller, honning fra egen biavl samt hjemmelagt æg, fik vi stillet den værste sult. Vejret var allerede på det tidspunkt fantastisk og det tegnede til at blive en super dag på de fynske landeveje.
Efter morgenmaden kørte vi et smut til Fyns Hoved, Gabet samt Vikingemuseet Ladby. Her hyggede vi os for en stund inden vi fortsatte mod Nyborg, hvor frokosten skulle indtages. I Nyborg holdt vi en god lang frokostpause på Lauses Grill ved havnen. Herfra gik turen mod Lundeborg, hvor vi dog lige skulle forbi Damestenen, Danmarks største sten. Damestenen blev ført hertil fra Sydsverige af is under den sidste istid og kaldes en vandreblok. Stenen er 10 meter høj, har en omkreds på 45,8 meter og vejer 1000 ton.
Et stenkast herfra gjorde vi atter holdt i Lundeborg Havn, hvor nogle nød en is og andre en kop kaffe.
Fra Lundeborg gik turen tilbage mod Kerteminde ad de små og finurlige veje. Super flot landskab og mange idylliske gårde passerede forbi mens vi nød turen i fulde drag. Vi fik da også besøgt Joans helt egen vej.
Vi sluttede turen i Kerteminde hvor vi stormede den lokale Brugs idet vi skulle købe ind til aftensmaden, som vi selv skulle stå for. Med en plan, som var Olsenbanden værdig fik vi købt det nødvendige og rustet til grillmad på terrassen kørte vi mod gården. “Hjem til gården” gav ligesom mening på dette tidspunkt, ligesom “landmand søger kærlighed” gjorde det for Marianne og Joan.
Nå, men tilbage på gården fik vi i fællesskab gjort maden klar og det var super hyggeligt med den fælles indsats i madlavningens fokus, det kunne TV Køkkenet ikke have gjort bedre, og devisen med “rigeligt smør” blev for en stund erstattet af “rigeligt med kød”.
Vi fik også sat rigeligt med kul på grillen og selv Poul måtte konstatere – “at der er fandme smæk på den grill”.
Efter en særdeles god dag og hyggelig aften tørnede vi ind klokken – det kan jeg ikke huske.

Total distance: 218.81 km
Max elevation: 108 m
Average speed: 49.31 km/h
Total time: 08:45:31
Download

 

Søndag morgen gentog successen med morgenmad fra egen “gårdhave” sig, og vi fik takket pænt farvel for denne gang til en rigtig hyggelig og smilende værtsfamilie.
Ad de mindre veje kørte vi sydover mod Helnæs fyr, hvor vi fik lyttet til lidt bølgeskvulp. Igen var vejret fantastisk og vi nød det i fulde drag. Vi stoppede ved Helnæs Kro, hvor vi indtog frokosten – og den var ikke ringe – absolut ikke (noteret på listen over besøgsværdige kroer). Fra Helnæs gik turen mod Middelfart og Karoline, hvor vi nød en is, inden vi sagde pænt farvel til Marianne. I fælles flok gik turen via Munkebjerg med bakker til Vejle centrum. Videre ad de mindre veje mod Nørre Snede, hvor vi gjorde sidste holdt og tog afsked med hinanden efter en rigtig dejlig weekend.

 

Total distance: 260.19 km
Max elevation: 116 m
Average speed: 52.07 km/h
Total time: 07:42:53
Download

 

Ialt fik vi tilbagelagt ca.652 km i fantastisk vejr og med smuk natur, mange kulturelle indslag og ikke mindst idyl som kun Fyn kan byde på.

_________________________________________________________________________________
DEN LEDIGE PLADS ER NU AFSAT – ALT ER OPTAGET!

Den forlængede weekend i september 2019 går til Fyn, mere præcist til Kerteminde hvor vi vil have udgangspunkt på Rødkærgård ca. 3 km fra Kerteminde. Vi indlogerer os på 4 dobbeltværelser med eget bad og toilet. Prisen pr. person i et dobbeltværelse er 675,- kr. for 2 nætter inkl. morgenmad.
Vi mødes på Circle K i Ikast kl. 16.00 og sætter kursen ad de mindre veje mod Kerteminde. På vejen finder vi et godt sted at indtage aftensmaden https://carlslund-restaurant.dk/ (hvor der er bestilt bord til kl. 18.30), inden vi ender på Rødkærgård, en gammel slægtsgård fra 1877, som oser af landlig idyl og hygge. 
http://roedkaergaard.dk/

Lørdagsturen går bl.a. til Fyns hoved og rundt i omegnen af Kerteminde, men tager os også en smuttur til Nyborg (hvor vi bl.a. skal indtage vores frokost). Aftensmaden indtager vi på Rødkærgård ved at vi køber ind til et grillarrangement, som vi selv står for – det bliver da hyggeligt.

Tilmeldte.
René og Marianne.
Joan og Marianne.
Mona og Poul L. 
Vagn og Kristian Kobberø.

 

OBS! Ruterne er opdateret 13/9-2019.

Rute til GPS
Garmin (gdb):20190920 Weekend
GPX format:20190920 Weekend
KML format: 20190920 Weekend

Ruter enkeltvis (kun gpx format)
Fredag:01. Ikast – Kerteminde
Lørdag:02. Lørdagstur
Søndag: 03. Kerteminde – Ikast

Hvem Deltager

8 personer deltager i Forlænget Weekend 2019 – Kerteminde på Fyn, 20.-22. september.

 • René og Marianne
 • Marianne
 • Vagn
 • Poul Larsen
 • Joan
 • Mona Kruse
 • Kristian

Detaljer

Start:
fre, 20 sep, 2019. 16:00
Slut:
søn, 22 sep, 2019. 15:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Circle K – Ikast
Vestergade 34
Ikast, 7430 Danmark

Arrangør

René
Telefon:
+45 51 44 61 68

16 kommentarer til “Forlænget Weekend 2019 – Kerteminde på Fyn, 20.-22. september.”

 1. Tak til alle for en rigtig god tur. Det var bare en super weekend som sagtens kan tåle en gentagelse.
  Der er en rigtig god stemning og fantastisk højt humør når vi er på tur – det er bare fedt. Og tak for de pæne ord – jeg skal forsøge at leve op til standarden næste år – selv om det givetvis bliver svært 🙂

 2. 10000 tak for en helt fantastisk tur. Godt humør, fede veje, køer, katte og en enkelt kendis ved Skovgrillen 😀 I er nogle helt fantastiske skønne mennesker at være sammen med.

  Sidst men ikke mindst et stort tak til René for en helt igennem godt tilrettelagt tur, sætter stor pris på din kontrollerede kørestil – også når der bliver givet gas

  PS. Et super skønt sted du havde fundet til os at bo i Kerteminde, meget bedre end mange hoteller.

 3. Kæmpe stor tak til alle for en rigtig god tur til Kerteminde, med højt humør hele vejen igennem. en særlig tak til Rene for en kanon vel tilrettelagt tur, som bare
  spillede hele vejen igennem. Vejret satte jo så lige den sidste krydderi på turen.

 4. Lige nu ser vejret ud til at blive helt fint, måske lunt. Men tag alligevel en varm trøje el.lign. med til lørdag aften, så vi kan grille på terrassen. Det kan godt blive lidt køligt hen under de sene aftentimerne 🙂

Skriv en kommentar