Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Harzen 2007

tors, 3 maj, 2007. 09:00 - man, 7 maj, 2007. 19:00

Se Henrik og Helles kommentar nederst på siden.

Deltagere: Kim og Lise, Bjarne og Ingelise, Henrik og Helle, Preben og Helle, Kristian og Sanne, Axel.

Nedturen.
Det var med lidt sommerfugle i de flestes maver at vi startede op på denne tur. For flere af deltagerne var det den første lange udlandsrejse på motorcykel. Der var strålende solskin og næsten ingen vind, så disse omstændigheder var i hvert fald i orden. Netop pga. første gangs turisterne blev der kørt i et roligt tempo, og ikke for langt mellem de forholdsmæssige lange pauser.
Vi var dog ikke kommet langt før fotografiapparatet blev benyttet første gang, det var desværre ikke vores egen, men der i mod statskassens apparat der var opstillet mellem Ejstrupholm og Nr. Snede.
De 570 km forløb helt uden problemer, og i god ro og orden.
NB. Bjarne, Ingelise og Axel kørte for sig selv senere på dagen.

Dag 1. Vejret var igen i dag helt fantastisk, 22 grader og skyfrit. Et par af pigerne var stadig ikke helt trygge med de mange sving der er i Harzen, så tempoet blev sat så dette ikke burde være et problem. Vi kørte til det sydøstlige område, og vi så tydeligt at området var fra det gamle DDR. Vi missede en frakørsel og kom ved Sangerhausen et smut ud på en moderne motorvej, tydeligt bygget efter genforeningen. Frokosten blev indtaget på et lille landevejscafe i byen Grillhausen, hyggeligt og billigt.
På turen tilbage til vores Gasthaus tog vi en lille afstikker til Skt. Andreasberg, hvor nogle af deltagerne tog turen i slædebanen. Så var det ellers tilbage til haven i Reifensbeek hvor et par Weissbier blev indtaget, sammen med forskellige historier fra især Henrik. Vi var flere der fik mavekrampe af at grine.

Dag 2.
Vejret helt fantastisk. Turen blev ændret lidt i forhold til kortet, da pigerne gerne ville bruge noget ekstra tid til lidt kulturelt i byen Goslar. Det virkede som om alle stille og roligt blev mere vandt til de mange sjove sving, og tempoet blev hævet en anelse. Goslar er virkelig et besøg værd, utrolig velholdt. Den store plads i byens centrum er samlingspunktet for turisterne og gaderestauranterne var flittigt besøgt. Det var også her vi indtog dagens frokost.
Videre på dagens tur kom vi forbi drikkevands søen Oker Stausee, som er en kunstig sø opdæmmet af en kæmpe dæmning. Før opdæmningen lå byen Ober Schulenberg i dalen. Ved lavvande kan byens kirketårn ses stikke op af vandet. Det var selvfølgelig ikke uden problemerne fra byen borgere at deres hjem bare sådan skulle oversvømmes, men med megen overtalelse og bygning af en ny by ved samme navn i området lykkedes det at få projektet gennemført.
Dagen sluttede selvfølgelig igen med en lille en eller to i haven og lidt vittigheder, samt ondt i maven.

Dag 3.
Vejret fortsatte som det var begyndt, næsten for varmt til at sidde på nakken af motorcyklen.
Turen skulle denne dag gå til Quedlinburg, som er et af de absolut ældste byer i Tyskland, byen ligger i det tidligere DDR og var i så dårlig forfatning at det blev dømt til nedrivning. Umiddelbart efter genforeningen blev dette dog stoppet og hele byen blev erklæret fredet. Dette betød så at alle bygningerne i stedet skulle istandsættes. Byen er efterhånden næsten total istandsat, og alle de gamle huse er blevet bragt i samme stand som da de oprindeligt blev bygget. En fantastisk oplevelse som kan anbefales alle der besøger Harzen. For at få se alt fik vi en rundvisning med en meget talende tysker i det lille turist tog.
På vejen til Quedlinburg, tog vi en lille afstikker til Hexentanzplatz, som er et udkigspunkt i det tidligere DDR. Et utrolig smukt syn, som det også fremgår af billederne. Igen skulle et par af deltagerne prøve udfordringerne i Rutschebanen på bjerget.
Dagens tur blev kørt i et betydeligt højere tempo end tidligere, men pigerne havde nu vænnet sig til det, og nød derfor også turen i fulde drag.
Igen sluttede turen på terrassen, med en lille en og ondt i maven.

Hjemturen.
Nu var vejret ændret, regnen silede ned på halvdelen af turen. Hvilket fik en af Prebens cylindre til at svigte. Efter lidt arbejde med dette og lidt pronto lignede i tændhætterne kørte den igen upåklageligt. Lidt færre og kortere pauser end på nedturen. Vel ankommet til Ikast tog vi en lille snak over en øl hos Preben, og alle var enige om at turen havde været fantastisk.

Tak til alle for et godt humør og disciplin på de kørte ture.

Helle og Henrik beskriver turen således:

Harzen 2007.
Endelig kom den 3. Maj, som var en dag vi med spænding havde set frem til. Det var første gang vi skulle på en ‘længere’ tur så det var lidt spændende hvordan det ville gå. Alt gik dog som en drøm og efter en god og sikker tur på 9 timer inkl. pauser, ankom vi i topform, (dog lidt øm bagi) til Landhaus Meyer som vores gasthaus hed. Har sjældent mødt så flinke og gæstfri mennesker som vores værter viste sig at være. Det var topklasse. Maden og værelserne var også over vores forventninger. Der havde Preben virkelig ramt plet med valget af dette sted. Der var naturligvis også en rislende bæk i haven hvor vi fik serveret vores elskede Weissbier efter køreturene.

Det var en kæmpefordel som begynder at rejse med nogle ‘gamle rotter’ som var villige til at øse ud af gode råd og vejledning da vores kendskab til bjerg/svingkørsel var stærkt begrænset. Det blev vi dog ret hurtigt dus med, da der er masser af de mest lækre sving. For os var også den fantastiske natur en stor del af oplevelsen. Vi så meget vildt, bl.a. krondyr, vildsvin, rådyr, ræve og egern.
Preben skriver ovenfor det regnede på hjemturen. Herre Gud de par dråber vand var da ikke noget at tale om jo tænk, det har været så god en tur, at regnen næsten er glemt.
Da vi kom hjem havde vi kørt 1792km.
Til jer som stadig har jeres første udlandstur til gode vil vi bare sige: Se at få meldt til næste gang.Det er bare dejligt!

Til vores rejsekammerater vil vi sige 1000 tak for sjovt og hyggeligt samvær. Vi er klar til næste år, selvom det bliver svært at forestille sig noget kan slå denne tur.

Helle & Henrik

Detaljer

Start:
tors, 3 maj, 2007. 09:00
Slut:
man, 7 maj, 2007. 19:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Parkeringspladsen ved motorvej øst.
Jyllandsgade
Ikast, 7430 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Preben Jensen
Telefon:
41402041
E-mail:
preben.jensen@mcikast.dk

Skriv en kommentar