Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Harzen 2014

tors, 29 maj, 2014. 08:00 - man, 2 jun, 2014. 17:00

TORSDAG. Med de sædvanlige forhåbninger om en god tur til Tyskland sammen med gutterne og bagsædesildene kørte Helle og jeg mod Ejstrupholm hvor vi skulle mødes med de andre. Vi fik provianteret lidt rundstykker, sadlede op og startede den 600 km lange tur til Landhaus Meyer i Riefenbeck Harzen.
Turen forløb som altid uden nogen problemer, hastigheden forrest i kolonnen blev sat til mellem 125 og 130 km/t. Der blev holdt pause ca. en gang pr. time. Den ene pause blev holdt på den sædvanlige restaurant lige syd for Hamburg. Hele turen blev i kørt i tørvejr og med høj sol næsten hele tiden. Klokken ca. 16.30 kørte vi ind på parkeringspladsen ved hotellet. Dog var Axel hoppet af nogle hundrede meter tidligere, da han skulle bo på et andet hotel.
Varmen havde pumpet væske balancen helt i bund og tørsten havde indfundet sig, så for at overleve var vi tvunget til at hælde et par øl indenbords inden vi pakkede ud.
Det var rigtig fine værelser over hele linjen, dog var den ene dobbeltværelse kun med 3/4 seng, så på ”demokratisk” vis blev det værelse tildelt Carl E og Ruth.
Efter udpakning var der lige plads til et par weissen mere.
Klokken 7 var Herr. Meyer klar med tre dejlige retter, så sultne efter den aftensmad og den solide frokost var vi i hvert fald ikke.
Allerede omkring 22.30 var folk brugte og gik til ro.

FREDAG. Solen skinnede, men natten havde været meget kold, så der lå lidt frossen dug på motorcyklerne, som dog hurtigt forsvandt da solen fjernede skyggen fra MC’erne. Fluerne var derfor nu lette at fjerne ved en simpel aftørring.
Kl 8.00 var der morgenmad, et solidt tysk morgenbord, brødet var fantastisk, fuldstændig som bagerens bedste her i Ikast. Vi havde aftalt, at vi klokken 9.00 skulle køre mod Hexentanzplatz, og mod al forventning var alle klar allerede 10 minutter før tid, så vi dampede af.
Vejene i Harzen er en klasse for sig, sving på sving på sving, næsten alle bløde sving, dog også nogle få hårnåle sving. Efter et par pauser kørte vi ind på betalingsparkeringspladsen. Selve parken er ikke noget særligt, men udsigten derfra er helt enestående, noget nær det smukkeste jeg har set. Vi fik os en let frokost og kørte derefter til Quidlingburg i det tidligere Østtyskland, det bærer det præg af med skudhuller i flere bygninger. Dog er de fleste huse efterhånden flot istandsat. Nogle enkelte er dog nærmest ruiner. Efter denne sightseeing var det tid til at vende næsen mod nordvest så vi kunne nå at stille tørsten inden aftensmaden skulle serveres.
Aftenen gik som alle med en masse latter og godmodig drilleri, desværre var BMW i overtal 6 mod 5 og havde dermed det demokratiske flertal. Derfor var det ikke muligt at køre på dem, endnu i hvert fald.
Et par glas rødvin, nogle øl, et par irske kaffer senere, var det tid til at finde under de lidt tunge dyner.

LØRDAG. Dagen stod i pigernes tegn, så efter morgenmaden kørte vi til Wernigerode, en meget smuk og meget gammel by med masser af liv og desværre masser af butikker på gågaden.
Pigerne blev sluppet fri, vi andre fandt et listig sted hvor vi kunne køle os lidt af i varmen. Da det lidt sent blev tid til frokost, ledte vi efter et sted hvor vi kunne være samlet, det var ikke helt let når vi nu var 18 i alt.
Vi fandt dog en lille baggårds restaurant, hvor vi kunne klemme os ind.
Vi fik alle ret hurtigt bestilt fra menuen. Restauranten var vist ikke helt vant til et rykind på den størrelse, så der gik det meste af en times tid inden maden begyndte at komme ind. Alle på nær John Holger Georg Malthe Brok fik hvad de havde bestilt, det var han ikke helt tilfreds med. De fik dog lynhurtig rettet fejlen, så han blev glad igen.
Godt mætte gik vi mod parkeringspladsen, sadlede op og startede vores motorcykler, lige med undtagelse af en BMW der nægtede at starte i varmen. TOTAL DØD var den, der blev prøvet forskellige ting, stadig uden held. Også Expedit blev telefonisk prøvet, i første omgang uden held. SÅ måtte SOS tilkaldes.
Lige da kranbilen var om hjørnet blev Gerhardt ringet op af Expedit. Rådet var at motorcyklen bare skulle slås og holdes nede, så skulle den nok lyste. Ja ja, prøves det skulle det, ganske rigtig, nogle slag med spanskrøret på hænderne, så startede den. Det var dødmandsknappen der hang.
(Der var 11 cyklister på cykeltur, en kørte BMW så var der 10). Sådan er det nok med en motorcykel med masochistiske tilbøjeligheder.
Tilbage på hotellet, blev der selvfølgelig drillet lidt, men ellers gik aftenen som de tidligere.

SØNDAG. Axel vendte næsen mod Danmark. Vi andre kørte på sightseeing, først til en drypstenshule, de åbnede først en halv times tid efter vores ankomst. Vi ventede troligt og fik en lidt skuffende rundtur i det dejlige kølige indre af bjerget.
Herefter gik turen til Nordtysklands største bobslædebane. For at komme op til den skulle vi først med en skilift til toppen. Jeg mener kun at der var 3 der ikke ville prøve. Det var skideskægt, hold da kæft hvor kunne der komme fart på.
Efter endt tur og lidt frokost på toppen. Var der tre der ville lege tårnspringer Thomsen fra Tåstrup. Op af trappen ca. 10 meter op til øverste platform kravlede Carl E., Gerhardt og Hanse. De to førstnævnte hoppede men Hanse fik lidt kolde fødder, men tog i stedet springet fra næsthøjeste platform. Godt gået alle tre.
Nu var det så tid til igen at slide på siderne af dækkene på vejen tilbage til de kolde øl og den varme mad.
Igen denne aften blev mavemusklerne trænet af den megen latter. Halsene blev skyllet, vi gik ret tidlig til ro.

MANDAG. Er der ikke meget at skrive om. Turen for de fleste gik mod Danmark uden nogen problemer overhovedet. En enkelt Sadist tvang dog sin motorcykel mod Kroatien, og i skrivende stund har jeg fået besked om at de også er kommet frem.

Følgende er tilmeldt:

Helle & Preben
Ruth & Carl E.
Hanne & Arne
Eva & Kristian
Bente & Poul Gerhardt
René & John
Åse & Bent
Lise & Kim
Hanse.
Axel (andet hotel)

Gamin fil: Tyskland2014

Så nu er der ikke flere værelser tilbage. da alle ønsker særskilte værelser.

Detaljer

Start:
tors, 29 maj, 2014. 08:00
Slut:
man, 2 jun, 2014. 17:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Preben Jensen
Telefon:
41402041
E-mail:
preben.jensen@mcikast.dk

Sted

Super Spar
Søndergade 33
Ejstrupholm,
+ Google Maps

5 kommentarer til “Harzen 2014”

  1. Ja, det er da ikke dårligt med en motorcykel med masochistiske tendenser, især hvis man selv kan lide at give en lille spank. En stor tak til deltagerne for det dejlige humør. Det er altid dejligt med godmodig drilleri, især til dem der modtager det med godt humør. Sjældent har jeg grinet så meget som på denne tur. Tak til alle. Gerhardt og Bente er kommet godt til Kroatien, Bimmeren måtte kun have smæk en gang.

  2. Også en stor tak herfra. Som sædvanlig havde Preben og Helle lavet en veltilrettelagt tur, hvor intet kunne gå galt. Med hensyn til de små drillerier og uden at gå for meget ind i blokpolitik, syntes jeg dog også at mindes en Honda, hvor benzinpumpen også nogle gange vil have lidt pisk. Hvor er det godt, at jeg har en lang antenne der kan afmonteres, hvis jeg en dag skulle rende ind i et lignende problem. Tak til jer alle / Hanne og Arne

  3. Ja, tak for en rigtig god tur. Mange timer på knallerten, men endnu flere i godt selskab. Vejret var jo perfekt til denne sport. Det med drilleri, gik da vist min næse forbi, jeg opdagede i hvert fald ikke noget….. Der er jo lige Carl, bare fordi man ikke er overvægtig, kan man da godt have lidt respekt for højder. Gerhard skrev for øvrigt, at han havde mødt en Honda, med en 2,5m. lang pind, han mente, at han måske var på jagt efter en Tysker (nok en af de store), men hvad mener han egentlig med det????? Et dejligt Gasthaus, med god betjening, gør jo heller ikke det hele ringere. Ser frem til flere gode ture i “det gode selskab”

  4. Tak for en fed tur til Harzen i hyggeligt selskab med højt humør og sjove oplevelser. Ikke mindst et godt logistisk setup samt rigelige mængder mad og drikke. Vejret var på vores side hvilket absolut også trækker op. Alt i alt en rigtig god oplevelse

Skriv en kommentar