Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tyskland – Kristi Himmelfart 2017

tors, 25 maj, 2017. 07:00 - man, 29 maj, 2017. 19:00

Gratis

Dag 1. Klokken 06.45 var alle tjekket ind på mødestedet, så vi kom afsted en anelse tidligere end annonceret. Temperaturen ved afgang lå på beskedne 11 grader, men dejlig klart vejr og med udsigt til stigende temperaturer op af dagen. Vi ramte Røde kro klokken 08.15 og da var Marianne og Gert allerede dukket op.  En rundstykke og en kop kaffe senere blev cyklerne startet op til de sidste 700 km. Stille og roligt som kilometrene trillede ind steg også temperaturen.
Hele turen forløb uden problemer og klokken 17.40 trillede vi ind i hotellets garage. De kolde øl blev bestilt og nydt i de nu 26 graders varme, inden et bad skulle gøre os klar til et fortrinlig aftensmåltid. 4 meget velsmagende retter skyllet ned med øl på husets regning. Derefter lidt aftenhygge på terrassen inden det blev tid til at gå til ro omkring 23.30.

DAG 2. Klokken er 07.00 og telefonen hviner med tonerne fra ‘sig godmorgen’ Så der er ingen vej tilbage, vi skal op til en ny oplevelse. Kigger ud af vinduet, klar blå himmel og vejrudsigten har lovet 28 grader i løbet af dagen. Det holdt dog ikke stik, temperaturen sneg sig i stedet op på 34 grader. Så bedre vejr kunne det ikke blive til dagens udflugt til Wildpark Daun.
Efter et solidt morgen måltid blev kursen så sat på de mega snoede veje, køreteknikken blev for alvor pudset af denne dag. Hvilket der også var et par stykker (til en forandring var de begge BMW) der måtte sande var tiltrængt, lidt skrammer  på lakken og på stoltheden var dog eneste skade. Først tippede John’s pølsevogn i rabatten og derefter tog Gerhards Bimmer i lille lur i skoven, se billede af John sorte tå ved dag 4.
Den 8 km lange tur gennem dyreparken på rolling stones gav noget støv på cyklerne og for en enkelt en meget støvet hjelm der havde hængt bag på cyklen under gennem kørslen. En for nogen måske en lidt skuffende tur. Der var dog masser af dyr, hvilket også kan ses på billederne.
Efter en tur på rutchebanen sadlede vi op igen, turen blev pga. diverse vejarbejder ændret en del, men vi fandt til sidst noget frokost ved Mosel, inden vi kørte tilbage til hotellet.

Total distance: 199.89 km
Max elevation: 542 m
Average speed: 54.76 km/h
Total time: 07:55:28
Download

Dag 3. Ingen uheld!!!!, Turen gik for de købevillige til en dag på strøget i Koblenz. Andre valgte at køre ud til Louis Mega store, hvor der kunne købes MC udstyr. Hele dagen i meget afslappet tilstand, men med masser af spændende veje og sving. Efter turen blev vi beværtet på mesterlig vis med alt godt fra grillen, det smagte helt fortræffeligt. Derefter igen lidt hygge på terrassen i sydlandske temperaturer. De sidste gik til ro lidt før midnat.
Håber der er andre der har taget billeder denne dag.

Total distance: 149.33 km
Max elevation: 489 m
Average speed: 50.93 km/h
Total time: 07:40:10
Download

Dag 4. Der var 10 cyklister på cykeltur, så var de 9 osv. Dagen startede med at TN rullede på en ledning lige uden for garagen, lidt ridser på sidetasken og styrtbøjle var dog det eneste det skete. Vi startede derfor op på dagens tur til Mosel. Fantastisk natur og temperaturer der kunne gøre en afrikaner misundelig. Under en pause kom Joan’s store tasker lidt for tæt på Prebsi’s sidetaske med nogle småridser til følge.
Under besøget i klosterkirken, ville CF absolut ind for at bekende sine synder, vi andre mente dog at det var en dårlig ide, da vi ikke gad vente i dagevis på at han blev færdig.
Vi kogte simpelthen i de 34 grader varme og var tvunget til at tage den med ro. Noget som Hanse’s Honda tog meget bogstaveligt, den strejkede simpelthen midt i ødemarken, SOS blev tilkaldt, men gps tidsalderen havde vist ikke indhentet dem, så det tog 4 timer at finde frem til den dovne Honda. Sidst på turen skulle vi op til Burg Pyrmont, det viste sig nok at være en dårlig ide. Joan kollapsede  pga. væskemangel og Kims’ Honda var meget social og tog sig også en lur i gruset. Efter lidt hvile til dem begge var de dog klar til turen tilbage til hotellet, hvor der igen var en super menu. Vi gik dog noget tidligere til ro da den 850 km lange hjemtur ventede dagen efter.

Total distance: 123.24 km
Max elevation: 506 m
Average speed: 55.93 km/h
Total time: 06:27:25
Download

Dag 5. Klokken viser 05.57, men det er nok fordi det ikke tog så lang tid at sove som beregnet. Ro på, bad og så ellers pakke lidt sager inden konen får øjne. Ca kl 07.30 er vi dog alligevel færdig pakket og klar til morgenmaden.
Ca 3 kvarter efter er alle klar til de ca. 850 km. nordpå. Vi starter fuld optanket på den lange tur. Ingen har valgt at iføre sig andet end det mest nødvendige på grund af de høje temperaturer. Hastigheden blev sat til omkring de 130 km/t. Så der var mulighed for at hente ind hvis en tysk boble skulle komme i vejen. På et tidspunkt stod temperaturen på 34 grader, så på det tidspunkt var der ikke nogen der frøs.
Under en pause blev der delt lidt slik ud fra Prebsi’s samling, han troede dog selv at det skulle indhaleres, men det viste sig at være en dårlig ide. Så det var lige før at akut hjælpen skulle tilkaldes, det blev heldigvis ikke nødvendig.
Vi spiste frokost på det sædvanlige sted La Granja lidt syd for Hamborg, alle blev mætte også selv om det måske ikke lige fik det de havde bestilt.
Vi startede igen op i stegende temperaturer, men ca. 80 km. nord for Hamborg faldt temperaturen til ca. 16 grader og der kom vand fra oven. Så vidste vi at vi nærmede os Danmark.
I Ikast blev grillen startet op og pølserne blev lagt på. TN kom med vin og vi snakkede i times tid inden de forskellige senge kaldte.

TAK TIL ALLE FOR EN HELT OG ALDELES FREMRAGENDE TUR.

Preben

Rene’s billeder fra hele turen.

Her er en video der viser de helt vildt mange sving der er i området ved Mosel. Det er bare pisse ærgerligt at youtube totalt ødelægger video kvaliteten.

 Her er en video af den smukke natur langs Mosel.

Sidst er her en video fra en uheldig valgt parkerings plads. Det skrånede helt vildt. Ved 2.55 kan I høre hvordan det lyder når en ST1300 rammer gruset.

ORIGINAL TEKST:

Som der står længere nede er der afgang fra parkeringsplads øst Isenvadvej kl. 07.00. Vi holder første pause ved Shell i rødekro (lige ved motorvejen) ca. 08.45, der skulle der også være mulighed for at købe et rundstykke eller lignende.
De der gerne vil støde på i Rødekro bedes give besked til Preben, da vi ellers holder og venter i Ikast.

Indtil videre har følgende givet udtryk for at ville mødes i Rødekro:

1. Marianne P.
2. Gert Liske

Jeg har nu bestilt værelser på Waldhotel (http://www.waldhotel-kurfuerst.de/), der har vi været før og fik en fantastisk betjening. Se evt: https://mcikast.dk/event/tyskland-2015/

Info fra Hotellet: Tak, vi er meget glade for, at I vil besøge os igen. Vi har i mellemtiden bygget spa, den er klar og kan benyttes gratis.
Vi er glade for at tilbyde dig 7 dobbeltværelser og max. 5 enkeltværelser
Prisen er € 268,00 per person i dobbeltværelse / enkeltværelse tillæg 32,00 € (4 overnatninger).
(De par stykker der tager hjem søndag, 201 € for 3 overnatninger i dobbeltværelse + 24 € for enkeltværelse).

Prisen inkluderer:
4 nætter i dobbeltværelse (enkeltværelse med tillæg)
4 x morgenbuffet
4 x vores halvpension 4 retters menu (for grupper på 20 personer kan der være buffet, og i godt vejr muligvis en aften grill i haven).
Pakket Frokost koster 6,00 € per person, inkluderet er 0,5 l drikke, granola barer og frugt / brød eller ruller, som du skal selv sætte sammen ved buffeten.
Vi forbeholder værelserne til 1. februar, hvor det endelige antal oplyses.
Kærlighed til alle
Lieselotte Arnicot

Følgende er tilmeldt turen: Grøn har givet endelig tilmelding.
DZ: Lise og Kim, 
DZ: Ruth og Carl Erik, 
DZ: Helle og Preben, 
DZ: Hanne og Arne, (kører selv derned onsdag)
DZ: Kristian og (Rene – Tager hjem søndag,) 
DZ: Bente og Poul Gerhardt, (kører selv derned onsdag)
DZ: Marianne P, Joan R.
EZ: Thorkild,
EZ: Hanse, 
EZ: Poul L., 
EZ: Axel – Tager hjem Søndag.
EZ: Gert Liske.

EZ: John Holger – Bor i stedet på Hotel Yumi.

Venteliste ved afbud: John Klitgaard, Møllevænget 37b, 7100 Vejle, 23900462

Her er lidt vejrudsigt for området:  http://openweathermap.org/city/3247464

Med hensyn til turene dernede, har jeg forsøgt at lave ture hvor hele dagen ikke kommer til at foregå på motorcyklen, jeg håber det kan lade sig gøre at holde turene på max. 200 km. Så skulle der blive tid til lidt mere sightseeing der hvor vi nu lander.

Når vi igen rammer Ikast, er der som sædvanlig en grillpølse og en øl hos Helle og Preben.

Her er den samlede Garmin fil incl. waypoints. Tyskland2017

Her er turen derned:  – GARMIN FIL til-waldhotel

Tur til Kobern-Gondorf hvorfra vi sejler til Koblenz. – GARMIN FIL sejltur-til-koblenz

Indtil videre har jeg ikke den nøjagtige færge fartplan, men i 2016 sejlede den fra Kobern-Gondorf kl. 11.25 og var i Koblenz kl. 12.45. Der er så afgang fra Koblenz igen kl. 15.45. Vi rammer så motorcyklerne igen kl. 17.00, hvorfra vi har ca. 40 min kørsel direkte til hotellet. Det er ikke lykkedes at finde afgange der kan give os mere end 3 timer i Koblenz. Denne tur giver kun ca. 100 km. på cyklerne.
Hvis vi fortryder sejlturen kan vi bare vælge at køre helt til Koblenz. GARMIN FIL tur-til-koblenz. Så bestemmer vi selv hvornår vi vil retur. Med denne løsning bliver turen på ca. 130 km.

koblenz

Tur til Wildpark Daun.
Der var den naturpark vi ikke nåede sidst vi var i området, der er nok noget for både dyre elskere og såmænd også en sommer rutchebane til jer der plejer at få sådan en tur. Efter dette besøg kører vi direkte til den vestlige del af Mosel. Vi vil så dkøre denne meget smukker tur langs Mosel indtil vi drejer fra mod hotellet. Der vil selvfølgelig være indlagt pauser undervejs. Dette er årets længste tur på ca. 220 km. GARMIN FIL wildpark-daun
wildpark

Tur til Beilstein, Burg Pyrmont og burg ruin Metternich. Turen er 122 km, med en samlet køretid på max. 2 timer og 30 min, turen kan stadig ændres.

Denne tur skal foregå Søndag, da det er den eneste dag vi kan komme ind i Burg Pyrmont (åben fra 1100-1600), så for at nå denne attraktion er der afgang senest kl. 09.00 og gerne lidt før. Der kan ses mere på denne adresse: http://www.burg-pyrmont.de/besucher/besichtigen. . Vi starter med at køre til ruin Metternich, hvorfra der skulle være en meget smuk udsigt. Derfra til den lille by Beilstein, hvor en meget smuk klosterkirke kan ses, det siges at vi skal forvente at bruge mindst 2 timer i byen. Det ser ud til at der også er mulighed for frokost i den lille by, se mere her: http://www.beilstein-mosel.de/englisch/.  – GARMIN FIL beilstein-soendag

tur-beilstein

 

Lidt billeder fra Beilstein

 Lidt udsigts billeder fra Ruin Metternich

Lidt billeder fra Burg Pyrmont

Hvem Deltager

19 personer deltager i Tyskland – Kristi Himmelfart 2017

 • Preben Jensen
 • Kim Alstrup-Poulsen
 • Carl Erik Fyenbo
 • Arne Hosbond
 • Kristian Kobberø
 • Poul Gerhardt Jensen
 • Marianne Pedersen
 • Joan Ravnholt
 • Thorkild Nielsen
 • Hans Henrik Fyenbo
 • Poul Larsen
 • Axel Bale
 • Gert Liske
 • Rene Hinrich

Detaljer

Start:
tors, 25 maj, 2017. 07:00
Slut:
man, 29 maj, 2017. 19:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Preben Jensen
Telefon:
41402041
E-mail:
preben.jensen@mcikast.dk

Sted

Parkeringspladsen ved motorvej øst.
La Cours vej 14
Ikast, 7430 Danmark
+ Google Maps

10 kommentarer til “Tyskland – Kristi Himmelfart 2017”

 1. Hej alle. Tak for en rigtig god tur, og et fantastisk godt selvskab (som sædvanlig, kan man jo godt sige). “De nye” faldt jo fantastisk ind hele vejen igennem. Nedturen kørte bare derudaf, så den første “måge” på terrassen, var bare en gudedrik, (det er den nu hver gang 🙂 Turene dernede var dejlige, og temperaturen var nok endnu bedre, måske lidt højere, end vi havde turdet håbe på, men det skal vi ikke klage over. Dejlige timer i garagen og på terrassen, og kanon lækker mad, der var ikke et øje tørt…………….. Så var der jo lige søndag. Den startede jo skide godt, dejlig køretur, synderne forladt, fin frokost, MEN, så gad VFR’en squ ikke mere. Efter værkstedets info, var det spændingsregulatoren der var stået af, han sagde noget om, at den var blevet for varm, det lød jo i hvert fald sandsynligt nok, eller også var den måske bare gammel, 21år, er da vist kun lidt for en kvinde, men meget for en knallert. Vi ventede, Kristian og jeg, på Lars Tyndskids mark(bjerg/bakke?) i 3 timer på en transport, over 30 grader, og uden vådt eller tørt. Kristian skaffede dog en flaske vievand fra et kloster i nærheden, så den delte vi. Rigtig mange tak til ham, fordi han hjalp en ven i nød, dejligt ikke at stå der alene, med stort set ingen telefondækning. Transporten kom, og de kørte den til et værksted ca. 4km. fra hotellet, det var jo fint. Jeg fik sagt farvel til jer andre mandag morgen, det var squ lidt vemodigt, men så kunne jeg kun vente og håbe………….. Jeg ringede til værkstedet kl. ca. 9,30, og fik at vide, at den ville være klar tirsdag kl. 9,00. Nå, så skulle jeg jo have en ekstra overnatning, ikke noget problem, og så skulle dagen jo gå med noget. Jeg gik en tur ud til værkstedet, 35grader, og tilbage igen, en tur til den anden ende af byen, hjem igen, middagssøvn, en tur til byen igen til aften, hjem igen, i alt 23000 skridt. Stod op tirsdag, morgenmad, og en taxa til værkstedet, med bange anelser om, at det måske ikke var det der var galt, men det var det heldigvis, og den startede første gang. Skulle så betale, med kort, men det kunne de ikke tage, så en tur til byen og hæve. På med GPS, fuck, ingen reaktion derfra, trykkede og pillede ved alt jeg kunne, men død……….. kom afsted 9,30(den er nu i dag, sendt til Garmin) Kørte lidt på tlf., så fik et par ture rundt i Kaisersech, før jeg fandt ud, men ellers ingen problemer. Trafikken hjemad, var der ikke meget af, holdt en pause ca. hver time, og tankede hver anden gang. Foret i tøjet ml. Hamborg og Flensborg, og kun lidt støvregn. Hjemme ca. 18.30, godt brugt, men vi gør det jo frivilligt og af lyst………. Glæder mig til at se jer den 9/6

 2. Fantastiske veje, flot natur, skønt varmt vejr (nogengange lidt for varmt), lækkert hotel, og skøn mad og ikke mindst underholdende selskab – en dating side kunne ikke ha’ “parret” Marianne og jeg bedre 😀

 3. Tusinde tak for en helt fantastisk tur, rigtig godt tilrettelagt Prebsi, det var simpelthen glade og hyggelige mennesker, synd for Swingeren at hans Japaneripis ikke duede længere, men vi håber han får en god tur hjem i dag, Ruth og jeg vil gerne sige tak til Helle og Prebsi for en fantastisk tur, pølser, øl og vin, også tak til alle i andre dejlige mennesker, for det rigtig gode humør, det er jo fantastisk hyggeligt med lidt røver historier, og lidt godmodigt drilleri.
  M.V.H.
  Ruth & Carl

 4. Godmorgen i skønne mennesker
  Tak for nogle helt fantastiske dage, sider lige nu godt mørbanket med første kop morgenkaffe herhjemme og reflektere over turen og det gør mig glad
  Vi har grint og moret os, kørt fede fede mc veje, set smukke steder og haft tid til at udveksle røver historier og også at sparke dæk og alt dette er for mig kendetegnene for en god mc tur.
  Også tak til Joan for at være verdens bedste værelses kammerat, sikke et match.
  Rigtig god dag til jer og til jeres søde og tålmodige koner 🙂

 5. Godt at alle er kommet helskindet hjem. Mindre ridser i lakken (heldigvis kun på MC’ en og for nogle i stoltheden), men ingen alvorlige uheld. Jeg landede i Ikast søndag aften kl. 1645. Havde en god tur hjem med et passende antal pauser undervejs. Fik en enkelt byge nær Münster, men intet voldsomt. Resten af turen foregik i flot vejr og trafikken rullede hele vejen. I Danmark var det dog væsentligt køligere hvorfor foret i jakken måtte monteres igen.
  Mandag bød på arbejde – det tager en del af ens fritid!

  Tak til Prebsi for en rigtig dejlig tur til det sydvestlige Tyskland. Godt hotel med god service, pæne værelser og god mad og drikke.
  Fantastisk flot område og især vejene langs Mosel er en oplevelse værd.

  Med venlig hilsen
  René

 6. En helt fantastisk arrangeret tur. 1000 tak til Prepsi

  Rigtig dejlig hotel med super forplejning. Super godt vejr, og fantastisk gode veje og byer i det tyske. Alt tilrettelagt med tid til kørsel og hygge.

  Hvor har det været nogle hyggelig dage sammen med de mest fantastiske mennesker.

Skriv en kommentar