Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

MC Tur til Frankrig 2016 – Napoleonsruten, Tour de France etaper m.m.

lør, 25 jun, 2016. 07:00 - søn, 3 jul, 2016. 16:00

9 dages kørsel gennem Europa, op og ned af bjergveje i Alperne, rundt i små listige byer ad små gedestier, fantastisk natur og helt igennem godt selskab er veloverstået. Det er svært efter sådan en tur at få armene ned, også selv om de er trætte efter flere hundrede sving, ind- og udkoblinger i forbindelse med op- og nedgearing grundet stigninger og nedkørsler, opbremsninger i forbindelse med hårnålesving o.s.v. Utroligt nok har vi oplevet godt vejr stort set under hele turen. Vi startede i lidt regnvejr på vejen ned ad autostrasse, og den sidste strækning fra grænsen mod Ikast. Men ellers har vi haft fantastisk solskin og næsten skyfri himmel. Op til 32 grader, hvilket var lige i overkanten – men vi skal ikke klage. Vi har nydt, ikke kun kørsel som udfordrede ens evner, men også den fantastiske natur, skønne luft, gode hoteller og restauranter med dejlig mad og drikke (har taget 3 kg på). Vi har været forskånet for uheld og mand og maskine fungerede som ét. Alt i alt en rigtig dejlig tur, som absolut er en gentagelse værd – på et andet tidspunkt.

 


I uge 26-2016 (25. juni – 3. juli), pakker jeg kværnen og drager sydpå.
Turen går til det sydfranske, nærmere betegnet de franske alper, hvor jeg har besluttet mig for at køre nogle af Tour de France etaperne fra 2015, samt det løse (man er jo trods alt på motorcykel)!

Turen er på ialt ca. 4.077 km fordelt på 9 etaper over 9 dage.
Vi overnatter på div. hoteller, gasthauses, kroer m.v. vi kan finde undervejs. Jeg har god erfaring med den måde at køre på og man får set en masse forskelligt.

Hvad er det så som venter?
Jo – en masse motorcykelkørsel i fantastiske omgivelser krydret med en masse kulturelle oplevelser. Kørsel i bjerge, hårnålesving, små hyggelige veje, kombineret med hovedveje og motorveje skal sikre, at køreoplevelsen bliver mindeværdig og at tiden samtidig overholdes (der er trods alt kun 9 dage, til en masse spændende oplevelser).

Har du lyst til at følges, skal du være velkommen.
Af hensyn til smidigheden ved såvel kørsel som indkvartering, har jeg valgt deltagerantallet til kun at være ca. 4 personer.

I skrivende stund er vi tre deltagere:
Kim O, fra Tøffedyrene
Kristian  fra MC Ikast
…. og mig selv!

 

 

1. Etape.
Lørdag d. 25. juni 2016.
Distance: 660 km.

Denne første etape byder kun på motorvejskørsel idet vi skal se at komme sydover. Vi kører i moderat tempo og holder pause ca. én gang i timen. Frokosten indtager vi på La Granja i Hamburg. Vores første pause holder vi på rastepladsen Hylkedal Vest på E45. Her er der mulighed for at “hoppe” på, såfremt man kommer f.eks. fra Sjælland. Vi forventer at være der i tidsrummet 0900-0930. Ellers er det blot derud af og med forventet ankomst til Kassel omkring kl. 17:00 indlogerer vi os på IBIS Budget hotel, som ligger nær ved motorvejen.

 2. Etape.
Søndag d. 26. juni
Distance: 649 km.

Efter en forhåbentlig god nats søvn i Kassel er det på tide at komme videre. Denne 2. dag byder igen på en del motorvejs-kørsel. Målbyen for dagens etape er byen Murten i Schweiz. Byen ligger ved søen Murtensee i nærheden af Lac de Neuchâtel. En sø som jeg kørte langs med på en tur hjem fra Pyrenæerne. På denne 2. etape forlader vi den tyske autobahn lige før byen Basel, hvor vi passerer grænsen mellem Tyskland og Frankrig. Herfra går turen gennem et naturskønt område på grænseområdet mellem Frankrig og Schweiz. Et område hvor jeg har været før, og vi holder da også en pause ved en nedlagt grænsepost i Schweiz (blot for nostalgiens skyld).

Efter en lang dag finder vi et hotel i byen.

Det kunne f.eks. være Hotel Murten.3. Etape.
Mandag d. 27. juni
Distance: 251 km.

Slut med at køre på motorvej. 3. Etape byder i den grad på fede oplevelser. Vi kører nu ad mindre veje gennem de Schweiziske landskab med kursen mod Italien og byen Courmayeur lige midt imellem de høje bjerge (med Mont Blanc, som nærmeste nabo). Undervejs skal vi ikke blot nyde den fantastiske natur og bjergkørsel, men også besøge Charlie Chaplins gravsted og se hans hus, som nu er museum. Det bliver bare en super fed dag med mange seværdigheder. Vi gør bl.a. stop undervejs ved dæmningen til Lac de la Gruyére, nyder udsigten ved Lessoc søen, passerer Col de Mosses og kører langs med Geneve søen mod Montreux og byen Vevey, hvor vi skal besøge Charlie Chaplin og nyde lidt frokost.

Efter besøget i Vevey, skal vi return ad samme rute hvor vi dog ender med at køre langs Rhônen til byen Martigny. Vi nærmer os nu Mont Blanc, som vi skal forcere. Det bliver dog ikke over – men igennem, idet vi skal køre gennem Mont Blanc tunnellen. Efter en forhåbentlig sikker passage af tunnellen ender vi i midten af det hele, nemlig i byen Courmayeur. Her finder vi et listigt sted at sove og hvor vi kan nyde den vældige natur.

 4. Etape.
Tirsdag d. 28. juni.
Distance: 376 km.

Så er det på tide at komme videre, og efter en forhåbentlig god nat i trygge omgivelser (vi er jo trods alt “pakket” ind i bjerge), skal vi finde vej ad snoede stier til byen Gap. Billedet viser blot ét udsnit af ruten – hold da kæft det bliver sjovt. Vi skal på denne dag – i den grad “ride” på bjergtinderne. Det bliver bare en oplevelse af dimensioner med fantastisk natur, (hvis ellers vejret vil). Vi stopper bl.a. på Col de la Madeleine og undervejs på Napoleonsruten skal vi også besigtige Napoleons Rytterstatue. Vi gør naturligvis flere holdt undervejs, så vi kan nyde udsigten og tage nogle gode billeder. Og naturligvis skal vi bestige Alpe du Huez – når vi nu alligevel kører lige forbi.

Efter en laaannnngggg dag med oplevelser for livet, ender vi i byen Gap, hvor vi indlogerer os på det første og bedste hotel. Vi er nok trætte og mættede med oplevelser. Køreteknisk bliver det også en udfordring for såvel mand som maskine.

5. Etape.
Onsdag d. 29. juni
Distance: 252 km.

Så er vi nået til 5. dag på vores færd gennem de franske alper.  Med udgangspunkt i byen Gap, som traditionelt har været besøgt af Tour de France feltet i flere omgange, sætter vi kursen længere sydover ad Napoleons-ruten mod den franske Grand Canyon, nemlig Gorges du Verdon. Det bliver igen en fantastisk dag med mange gode køreoplevelser og ikke mindst naturskønne omgivelser. Vi giver os god tid til denne etape og nyder blot turen. Vi holder pause, når vi syntes og ihvertfald når der er noget rigtig kønt at kigge på (og det er ikke kun pigerne!!).  Vi ender i byen Manosque, hvor vi finder et listigt sted at bo.

 

6. Etape.
Torsdag d. 30. juni.
Distance: 336 km.

Så bevæger vi os videre vestpå i retning af byen Orange, hvor vi skal passere “det skaldede bjerg” Mont Ventoux. Igen går turen ad mindre og snoede veje gennem det franske landskab til vi i løbet af dagen ender i nærheden af byen Bolléne. Her tager vi motorvejen direkte til Lyon hvor vi skal overnatte. Undervejs gør vi naturligvis holdt ved forskellige seværdigheder. Afhængig af ankomsttidspunkter bliver der tid til lidt sightseeing i byen.

7. Etape.
Fredag d. 1. Juli.
Distance: 460 km.

Fra storbyen Lyon, skal vi sætte kursen mod Verdun. Vi starter ud på lidt motorvej, men kommer hurtigt på nogle mindre bjergveje. Vi passerer bl.a. hovedkvarteret for det franske flyvevåben. Undervejs passerer vi små listige steder og vi holder naturligvis pauser, så vi kan nyde landskabet. Vi ender i Verdun, hvor vi skal bo (hvis der er plads), på hotellet Le Prunellia. Et sted hvor jeg har boet før (på vej hjem fra turen i Normandiet). Hotellet er ikke prangende og på den amerikansk inspirerede Grill and Steakhouse ved siden af, er vi garanteret en god bøf (måske samlet med kødklister).

Auberge

Undervejs skal vi besøge Auberge Du Palais Abbatail.

Akvædukten i Chaumont

Derudover gør vi stop ved den fantastiske gamle Akvædukt i byen Chaumont inden vi fortsætter vores færd via Bar-le-Duc til Verdun, hvor vi skal tilbringe natten.

 8. Etape.
Lørdag d. 2. juli.
Distance: 538 km.

Efter en nat i byen Verdun, som danner rammen om en masse historiske begivenheder fra 1. Verdenskrig, skal vi videre. Vi skal besøge nogle af krigs-monumenterne, som jeg også besøgte på min tur rundt i Normandiet i 2011. Vi skal bl.a. forbi Mémorial de la Bataille de Verdun og Fort Douaumont. Vi kører en tur mod byen Bastogne, hvor vi skal se monumentet Mardasson Memorial. Så denne dag står i den grad i 1. Verdenskrigs tegn. Derudover arbejder vi os naturligvis nordover med vores endelig destination for øje. Imidlertid holder vi i byen Brämsche indtil vi søndag tager det sidste stræk hjemover.

9. Etape.
Søndag d. 3. juli.
Distance: 556 km.

Denne sidste etape byder på motorvejskørsel hjemover. Efter 8 lange dage på ryggen af motorcyklen er det på tide at vende hjem. Vi holder på ind på en rasteplads inden Kolding, så vi kan sige ordentlig farvel til dem, som ikke nødvendigvis skal til Ikast.

 

MVH
René

Detaljer

Start:
lør, 25 jun, 2016. 07:00
Slut:
søn, 3 jul, 2016. 16:00
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
http://mcturtilfrankrig.blogspot.dk/

Sted

Parkeringspladsen ved motorvej øst.
Jyllandsgade
Ikast, 7430 Danmark

Arrangør

René
Telefon:
+45 51 44 61 68

6 kommentarer til “MC Tur til Frankrig 2016 – Napoleonsruten, Tour de France etaper m.m.”

  1. Tusind tak til Rene og Kim O for en fantastisk tur igennem Europa. Alt klappede og var perfekt, samt at vejret var i verdensklasse. Hygge, store oplevelser og fantastiske ture. Super planlægning og en af de bedste ferie/ture jeg har været på

    GOD SOMMER

Skriv en kommentar