Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Morbach Mosel 2008

ons, 7 maj, 2008. 08:00 - man, 12 maj, 2008. 21:00

Garmin filer for hele turen: Morbach dag 1 Morbach dag 2 Morbach dag 3 Morbach dag 4 Morbach dag 5 Morbach dag 6

Vi var i alt 15 personer fra MC-Ikast der skulle med på denne tur arrangeret af Jens Kok. Nogle fulgtes med Jens derned, men vi var 8 der selv forsøgte at finde vej til Tonenburg, hvor vi skulle overnatte sammen med alle de andre der var tilmeldt turen ved Koktours. Torsdag kørte vi så videre til Morbach, hvor vi blev indlogeret på det dejlige hotel AM Kirschbaum.

Dag 1+2. Turen derned.
Turen derned gik med motorvejen til lige før Hamburg, hvor vi blev ringet op af Per som fortalte at der var sket et trafikuheld lidt længere fremme, så vi valgte at tage de små veje istedet for at vente på at der blev ryddet op. Vi kom dog på motorvejen igen før Hamburg og kørte små 100 km før vi igen som planlagt tog de små snoede veje. Fra Hanover kørte vi på eventyr vejen, som virkelig er en stor oplevelse, vi så bl.a slottene som eventyrs figurerne tornerose, Askopot og Rapunsel skulle have levet i.
Der blev kørt frisk til på de snoede veje, lidt for frisk var der et par af vore bedre halvdele der mente.
Endelig ankommet til Hotel AM Kirschbaum blev vi mødt af et overdådig aftensmåltid, og efter at være blevet bespist, var trætheden ved at melde sig så vi sagde tak for ida-da allerede omkring kl 11.30.
Dag 1 blev der kørt 574 km.
Dag 2 blev der kørt 439 km.

Dag 3. Bernkastel

 Lige ankommet og slemt ømme i røven, besluttede vi at tage en lidt kortere tur denne dag. Men det blev turen bestemt ikke mindre smuk af. Turens oplevelser var en skøn blanding af store veje langs Mosel og nogle afstikkere op i bjergene, hvorfra udsigten over floden er helt utrolig. Samtidig gør det jo heller ikke noget at vejene derop og retur er meget små og meget snoede.

Frokosten købte vi på Burg Arras, som er en gammel middelalder borg der ligger oppe i bjergene. Eneste adgangsvej var en cykelsti lignende vej, der meget stejlt og snoet førte op til restauranten.

Billederne fortæller tydeligt hvor smukt der er i området.

Tilbage på hotellet, efter et par weisbier og et bad, var vi klar til dagens kolonariske oplevelse, og vi blev bestemt heller ikke skuffet denne aften. Selv rødvinen smagte godt, hvilket fremgik af mængderne der drukket.

Kl. ca. 24 Sagde vi godnat og tak for Ida-da.

Dagens tur blev på 179 km.

Dag 4. Trier, Vulkansøerne

Turen der var planlagt blev kørt baglæns og vi fik i dag lov til at tage turen næsten uden piger, så vi kan roligt sige at der blev kørt frisk til. Måske dette var grunden til at både Prebens og Kims GPS gik ud som et lys og måtte genstartes. En helt fantastisk tur som vi meget gerne kører igen.
Dagens frokost blev indtaget på en lille lokal kro, værterne fik pludselig meget travlt i det lille køkken da vi 8 mand stærk troppede op. Alligevel lykkedes det dem at servere nogle kæmpe jægersnitsler med masser af tilbehør.
Turen blev på ca 220 km.

Mens vi kørte race i bjergene tog nogle af pigerne på sejltur fra Bernkastel til Traben-Trabach, det er ikke altid smart at lade dem tage afsted alene, og ganske rigtig så kom de for sent til færgen da de skulle retur, og nåede så heller ikke den bestilte bus og måtte tage en taxa.

kl. 20 blev der igen serveret et overdådigt aftensmåltid ledsaget af rigelige mængder rødvin og irish coffee, for slet ikke tale om vittigheder og andet sjov og ballade. Så da vi ret sent sagde tak for ida dá, var det med ømme mavemuskler og fornemmelsen af at have spist alt alt for meget.

Dag 5. Saar Sløjfen

Dagens planlagte heldagstur til lorelay blev ændret til en mindre tur til Saar Sløjfen. Dette skyldes at en af kørernes kørekort havde fået karantæne indtil kl. 12. Rødvinens indflydelse fra aftenen i forvejen kunne ses tydeligt i øjnene til morgenkaffen.

Men Kim sørgede for at vi fik en rigtig dejlig eftermiddagstur ud af det, og førte os frem gennem nogle snoede, men gode veje, til Saar Sløjfen og ikke mindst en campingplads på toppen at bjerget ved Saarburg. En helt utrolig natur oplevelse, som det også fremgår af billederne.

Igen ankommet til hotellet blev vi igen igen proppet med ufattelig god mad, denne aften blev der sparet lidt på rødvinen, men ikke på det gode humør, vi skulle jo køre hjem til danmark næste morgen kl. 8.

Dagens tur blev på 221 km.

Dag 6. Hjemturen er der ikke så forfærdelig meget at skive om, alt forløb fuldstændig perfekt og vejret var fantastisk. Alt dette betød så også vi kunne holde en hastighed på omkring 140 km/t hele vejen og dermed kom vi hjem med total ømme bagdele et par timer før planlagt. Så den øl vi fik på Prebens terrasse var ikke bare tiltrængt men også nødvendig.

Detaljer

Start:
ons, 7 maj, 2008. 08:00
Slut:
man, 12 maj, 2008. 21:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Parkeringspladsen ved motorvej øst.
Jyllandsgade
Ikast, 7430 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Preben Jensen
Telefon:
41402041
E-mail:
preben.jensen@mcikast.dk

Skriv en kommentar