Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Normandiet

fre, 12 aug, 2011. 07:00 - fre, 19 aug, 2011. 22:00

Program til turen. 
Afgang fra P plads ved motorvej øst (Isenvadvej)

1. Afgang kl. 07.00. fredag den 12.08.2011
2. Vi kører via Tyskland, Belgien og Luxemburg
3. 1. stop (efter mange rygepauser) bliver ved Hotel Prunelia. Verdun. (Slaget ved Verdun.) http://seminaire-hotel-pas-cher-restaurant.prunellia.fr/ Hotellet ligger ved floden Meuse ca. 20-30 km fra Magniot linjen. Der er ca. 1150 km til første stoppested. Så vær forberedt på en øm bagdel.!
4. Videre via Paris til Normady Beach & Breakfast http://www.normandybeach.co.uk/ hvor det vil være udgangspunktet for vores videre ture. Ankomst lørdag eftermiddag.
5. Om lørdagen puster vi ud efter den lange tur.
6. Søndag skal køre langs kysten og se på D- dag.
7. Mandag tur til Calvados området ad de små veje.
8. Tirsdag. Mere D-dag.
9. Onsdag Tur til Mont. St. Michel og St. Malo.
10. Torsdag kører vi via Lemans og ser den legendariske racerbane og by.
11. Fredag hjemkørsel direkte til Ikast og hjemkomst enten fredag den 19.08.2011 eller lørdag den 20.08.2011. Vi tager en overnatning i Tyskland på Villa Löwenherz – die einzigartige Villa nur für Motorradfahrer. Årsagen til at det bliver enten fredag eller lørdag, er faktorer som turens længde, trafik uheld mv.

Regn med ca. 5000,00 kr. til overnatning, fortæring, motorvej og brændstof.

Deltagere
John
Carl Erik
Kristian
Bent

En historisk tur.
Vi, Bent, Holger og Kristian K, (Carl Erik havde meldt afbud pga. jobsamtale), startede hjemmefra fredag morgen. Vi fulgtes med Sven og Lis til Hamborg, hvorefter de forsatte mod Syd til Østrig.

Jeg er overbevist om ,at der er sket klimaforandringer, idet det regnede fredag, lørdag og lidt om søndagen. Så vi fik regn nok.! Vi havde problemer med at finde overnatning i Belgien, så først efter 1150 km og inde i Frankrig lykkedes det at finde et hotel, hvor vi overnattede.

Videre mod Normandiet og byen Arromanches, hvor vi indlogerede os på Hotel Arroplace. Et udmærket sted med en central placering i byen. Dog kunne vi ikke spise der. Men der var en masse restauranter i byen, dels lå der et Bed & Breakfast,. Normady Beach, 200 m længere oppe af gaden. http://www.normandybeach.co.uk/
Dette er et rigtig hyggeligt sted, ejet af et engelsk ægtepar med hovedvægten lagt på mc´ister. Så det kan varmt anbefales.

Vi mødtes med Rene Hinrichsen dernede. Han var på en “Lonely Rider” tur og havde kørt rundt dernede ugen i forvejen. Så han trængte til at tale dansk igen.

Ellers gik ugen med seværdigheder, museer og køreture rundt i Calvados området. Selve D dag området stækker sig fra Quistreham i Nord til Utah Beach i Syd over en strækning på ca 45 km. I dette område er der en stor koncentration af mindesmærker fra D-dag. Noget af det “man skal se” er, Memorial Pegasus, 360 ¤ biografen, La Pointe Du Hoc, Musee De Dčbarquement, Cimetiére Américain, (stort indtryk). Men ellers er der mange andre muligheder.

Deudover så vi Frankrig største slot, Mont Saint Michel. Fantastisk bygning. Dette sted besøge årligt af 3-4.000.000 pilgrimme og turister. Stedet har også verdens største forskelle mellem ebbe og flod. Op til 15 m!.
Eller besøgte vi Honfleur en hyggelig middelalder by med små kanaler og cafeer. Minder lidt om Nyhavn.
Calvados området er kendt for deres æblebrændevin, Calvados, idet der er mange æbletræer i området. Æbler danner grundsubstansen i Calvados. Ellers er der rigtig mange små og snoede veje i området. Vejene bugter sig igennem et smukt landskab.

Den planlagte tur blev ændret en del undervejs. Bla. besøgte vi ikke Le Mans. Det må vi gøre en anden gang.
Efter 4500 km og en øm bagdel, må vi sige, at vi har haft en rigtig god tur og mødt en masse mc´ister og har haft en historisk rejse tilbage i tiden. Meget lærerigt

Garmin filer:Via__Leman Nedtur_1 Honfleur La_Pointe_Du_Hoc Le_Mont_Saint_Michel Direkte_hjem

KOMMENTARER:

René Hinrich
Jeg ønsker jer en rigtig god tur. Kør forsigtigt. Jeg kører afsted mandag d. 8. august og mod Normandiet ad ruterne gennem Holland og Belgien. Forventer at “lande” i Arromanches lørdag d. 13. august sidts op eftermiddagen. Planlægger at slå teltet op på campingpladsen Ville d´Arromanches, lidt længere henne ad vejen. Jeg vil forsøge at finde jer. Det kunne være smadderhyggeligt :0)

Detaljer

Start:
fre, 12 aug, 2011. 07:00
Slut:
fre, 19 aug, 2011. 22:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Sted

Parkeringspladsen ved motorvej øst.
Jyllandsgade
Ikast, 7430 Danmark
+ Google Maps

Skriv en kommentar