Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Norge

fre, 24 aug, 2012. 08:00 - man, 27 aug, 2012. 17:00

I alt ca. 1132 km.
Vi kommer ikke så langt nordpå, men holder os i den sydlige del af Norge. Ikke desto mindre er der fantastiske veje og smuk natur, hvilket også har bevirket, at jeg har afkortet turen, så man i ro og mag kan nyde hele turen i dens fulde længde. Turen køres i tilbagelænet kørestil så alle kan være med.
Turen ser i hovedtræk således ud:

1. Etape.
Fredag d. 24. august 2012
Ikast  Hirtshals  Kristiansand – Lyngdal
Afgang fra Ikast kl. 0800.
Distance: ca. 354 km.
Fra Ikast går turen mod Skive med Pick-up ved Q8 tanken på Søndre Boulevard 4, kl. 0900.
Fra Skive kører vi ad de mindre veje mod Sallingsund hvor vi krydser Limfjorden. Videre over Mors endnu engang over Limfjorden forbi Thisted, Vesløs, Fjerritslev, Brovst, Aabybro, Saltum, udkanten af Hjørring og mod Hirtshals. Her skal vi med færgen kl. 12.15, mod Kristiansand i Norge. Turen tager ca. 3Ŋ time, så der er god mulighed for at få hvilet ud efter de ca. 254 km fra Ikast.
Ved ankomst i Kristiansand kører vi mod Lyngdal via Vågsbygd, Møvik, Søvik, Søgne, Ausvika, Eid, Harkmark, Mandal, Vigeland, Raudberg, Rema, Høllen, Lindalen, Fladstad og ender i Lyngdal, hvor vi indkvarterer os på Paulsens Hotel (det er i hvert fald planen).
Denne del af turen er på ca. 100 km, ad de mindre veje med smuk natur.

2. Etape.
Lørdag d. 25. august 2012
Lyngdal – Lysebotn.
Distance: ca. 236 km.
Efter en velfortjent skønhedssøvn sadler vi op til endnu en dag i Norges smukke natur. Turen går ad de små veje mod Lysebotn. Vi kører via Feda, Seland, Flikka, Moi, Eide, Helleland, Vikeså, Byrkjedal, Fidjeland til Lysebotn. Denne del af turen er der sat god tid af til, da vi skal have mulighed for at nyde naturen og de fantastiske fjelde. Lysebotn ligger for enden af Lysefjorden ”klemt” inde mellem fjeldene. Det er en ganske lille by, hvor der ikke sker alverden. Ikke desto mindre er der her rig mulighed for fordybelse og refleksion. Her er der mulighed for indkvartering i en hytte eller i telt på campingpladsen.

3. Etape.
Søndag d. 26. august 2012.
Lysebotn – Larvik
Distance: ca. 350 km.
Efter isolationsfasen i Lysebotn gør vi cyklerne klar til at forcere samme vej, som vi kom ad, dog i modsat retning. Vi kender dermed svingene, men skal dog spejlvende procedurerne, det bliver sjovt. Vi kører mod Rysstad ca. 77 km østpå. Derfra videre mod Langeid, Heggland, Tveit, Moi, Ose, Frøysnes, Skåmedal, Bygland, Longerak, Grendi, Byglandsfjord, Evje, Vegusdal, Dølemo, Ubergsmoen, Myra, Grytinggrend, Sannidal, Stathelle, Porsgrunn, Langangen til Larvik. Her er der lagt op til overnatning hos Elle Villa B&B.
Jeg forventer at vi lander i Larvik hen under aften og kan få en god nats søvn, inden vi tager færgen næste morgen mod Danmark.

4. Etape.
Mandag d. 27. august 2012.
Larvik – Hirtshals – Viborg
Distance: ca. 191 km.
Klokken 0800, skal vi med færgen til Hirtshals. Overfarten tager ca. 3 timer og 45 minutter.
Når vi anløber Hirtshals tager vi hurtigruten (motorvejen) via Aalborg mod hovedvej 13 i retning mod Viborg. Vi holder ind på rastepladsen ”Himmerland Vest”, hvor der vil være mulighed for at sige farvel til dem, som ønsker at fortsætte sydpå ad motorvejen. Resterende flok sætter kursen mod Viborg, hvor vi ved ankomst siger pænt farvel og individuelt fortsætter mod vores ønskede destination.
Jeg tror at det bliver en superfed tur, hvis ellers vejret viser sig fra sin pæne side. Naturen i området er fantastisk og vejene, efter sigende, ganske udemærkede at køre på. Da det jo er Norge, er priserne selvsagt derefter. 

Garmin fil: Norgestur

KOMMENTARER:

René Hinrich
Tak til John, Preben, Axel, Vagn og Jacob (fra MC Airborne), for godt selskab og en rigtig hyggelig tur til Norge. Vejret artede sig fra sin pæne side og vi havde en fantastisk god tur med mange fede oplevelser. Det er absolut ikke sidste gang at turen går til de norske fjelde. Jeg kan klart anbefale turen til andre.
Vagn Jørgensen
Også en stor tak til alle deltagere fra mig, og speciel tak til Rene for en vel tilrettelagt tur.Vejret var jo helt perfekt, så det gjorde turen til ekstra god.
John Gottschalck Andersen
Fed tur, fantastisk landskab.Rene havde planlagt turen helt perfekt, tak for det også tak til Vagn-Preben-Axel og Jacob for hyggelig selskab.Jeg skal med til Norge igen næste år.

Detaljer

Start:
fre, 24 aug, 2012. 08:00
Slut:
man, 27 aug, 2012. 17:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Skriv en kommentar