Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Småland – Sverige 2009

fre, 21 aug, 2009. 08:00 - søn, 23 aug, 2009. 18:00

Først var vi 5. Så var vi 4, så var vi 5…

Vi startede fra Sønderkær 35 tidlig fredag morgen med kurs mod Alebo, Sverige. Vejret var godt, ideelt kørevejr. Da vi nåede Storebæltsbroen, meddelte Per, at der kom en deltager mere fra Kalundborg. Det var et medlem af Per´s familie, Niels (Niller, politimand). Han meddelte dog at han holdte fri til vores store lettelse.!
Per hentede Niller i Kalundborg og stødte til i Helsingør. Vi indtog en let frokost i Helsingør og kørte ombord på færgen.
Vi forsatte op gennem Sverige´s flotte natur, kun afbrudt af rygepauser. Vi ankom til Alebo pensionat sidst på dagen. Alebo pensionat er et rigtig hyggeligt sted at bo. Faktisk er det Sveriges andet ældste Pensionat/kurhotel fra 1897. Efter en rigtig velsmagende aftensmad var der dømt hygge i det lille anneks ved søen.
Næste dag gik turen Falkenberg/halmstad, kystvejen. Undervejs måtte vi søge ly i en lagerbygning til et gartneri pga. en kraftig byge. Det skal siges, at det var den eneste på hele turen. Vejret var ideelt til at køre Mc. Turen gik gennem skøn og varieret natur, vejenes forløb overgår vejene i Harzen hvad angår sving.

På vejen hjem til pensionatet blev vi mindet om, at det at køre Mc ikke er ufarligt. I et skarpt højresving kort før pensionatet måtte en af os konstatere at ”asfalten kan slippe op.”
Efter et besøg i grøften, med et brækket ben og en ødelagt motorcykel til følge, blev vedkommende kørt til Halmstad sygehus, hvor han blev indlagt og vi andre blev tilbage en del rystet over episoden.

Selv den mest erfarne mc´ist kan have sin begrænsning.!

Hygge og god mad om aftenen, hvor snakken især drejede sig uheldet.

Næste dag igen tog vi en ikke planlagt tur rundt om Bolmen sø. Søen er et stort ferskvand reservoir for Gøteborg og Malmø. Turen blev anbefalet af Erik, indehaver af Alebo pensionat og blev kørt i et adstadigt tempo med gårsdagens tur i mente. Trækfærge og masser af vand på begge siger af vejene. Undervejs aflagde vi Halmstad sygehus et besøg, hvorefter vi kørte tilbage pensionatet.
Pensionatet havde et rigtig godt personale, som med stor venlighed serverede en lækker anretning hver aften.

Sidste dag, mandag gik det igen mod Danmark. Vi fandt en rigtig god rute ad små veje til Helsingborg og Helsingør. I Helsingør sagde vi farvel til Niller, efter vi havde indtaget en frokost på torvet.

Bortset fra uheldet og at Kim havde problemer med hans nye dyre dæk, gik turen rigtig godt. Vi overvejer kraftig at tage samme sted hen til næste år.

Garmin filer: Halmstad_Kystvej  Sndag_1  Gjellerup_Sverige

Detaljer

Start:
fre, 21 aug, 2009. 08:00
Slut:
søn, 23 aug, 2009. 18:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Parkeringspladsen ved motorvej øst.
La Cours vej 14
Ikast, 7430 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Skriv en kommentar