Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sverige, Skåne og Småland 2008

fre, 5 sep, 2008. 07:00 - søn, 7 sep, 2008. 18:00

Følgende var med på turen:
Kristian K. herefter kaldt form-anden.
Poul B. herefter kaldt andrikken.
Palle
Kim
Bjarne
Bent herefter kaldt bagsæde silden.
Preben J.
Preben K.

Fredag kl. 7.00 var alle mødt op i det gode vejr og var hurtig klar til afgang, der var dog en enkelt der ikke havde sørget for fuld tank, så vi måtte lige en smut forbi Shell i Hammerum inden vi for alvor kom af sted. Morgenkaffen blev indtaget lige syd for Vejle, så med maven godt tanket op fandt vi igen motorvejen mod øst. Hastigheden var meget moderat, så der var i hvert fald ingen der kunne få en fartbøde. Omkring kl. 11 var vi fremme ved Øresundsbroen. Form-anden kørte ind i båsen for kortholdere, med det resultat at han næsten betalte for en retur billet. Vi andre slap med de 145 kr. som det jo koster at krydse den famøse bro. Under den ca. 400 km lange tur op i Sverige dryssede det lidt fra de tunge skyer en gang imellem, dog ikke noget der kunne ødelægge stemningen blandt deltagerne.
Omkring kl. 16 var vi fremme ved færgen som skulle fragte os over til Visingø, hvor vi skulle indkvarteres. Visingø viste sig at være en ø på ca. 50 km2, beliggende i den kæmpe store ferskvandssø Vättern. Vättern har en omkreds på ca. 300 km.
Netop ankommet og udpakket, skulle vi have handlet noget tilbehør til de lækre bøffer Palle havde medbragt. Grillen skulle også varmes op men det havde vi heldigvis folk til. Middagen og rødvinen blev nydt, stemningen steg, vittighederne flød og mandehørmen blev luftet. På et tidspunkt blæste Poul til andejagt på hans medbragte snadde. Resten af turen blev denne episode lagt til grund for meget morskab, men da det er umuligt her at genfortælle disse episoder på en morsom måde, lader vi vore erindringer om dette.

Vejrudsigten for lørdag var mildt sagt dyster, masser af regn, overskyet og mørkt. Udsigten skulle desværre vise sig at være troværdig, så rastløsheden bredte sig som ringe i vandet i løbet af formiddagen. På et tidspunkt tog nogle regntøjet på for at går en tur på øen, andre blev overmodige og hoppede i køredragten for at udforske øen, dette skulle vise sig at være en stor fejl. Efter en smut ned på den sydlige del af øen, ville vi køre ned på havnen, men inden vi nåede så langt, tyvstartede Bjarne fra en T-kryds og kørte op i anderøven på Kims Suzuki. BMWen mistede i uheldet sin forlygte og styrkåben blev noget beskadiget, men da Bjarne har 2 ekstra forlygter kunne det godt forsvares at fortsætte weekendens strabadser.
Kl. ca. 13 begyndte det at lysne i det østlige, så på med tøjet og af sted på den 280 km lange tur der var forberedt hjemmefra. Turen viste sig at være helt fantastisk, så det var en helt igennem god beslutning alligevel at køre turen, selv om regnen truede nogle gange. En lille del af turen foregik på de ellers gode grusveje de har på de kanter, men regnen havde forandret de ikke asfalterede veje til det rene mudderbad. Så cyklerne kom til at ligne noget der lige var fisket op af havnebassinet i Pladderballe. Da mørket begyndte at true mod vest, blev zumoen sat til at køre den direkte vej tilbage til vandrehjemmet, dog skulle vi lige have købt noget aftensmad inden vi sneg os om bord på færgen.
Lørdag aften blev som fredag rigtig hyggelig, men da hjemturen tidlig søndag morgen truede i den nærmeste fremtid, blev det ikke særlig sent inden vi krøb ned i de medbragte soveposer.
Meget tidligt søndag morgen begyndte der at blive uro i gemakkerne, så allerede kl. 06.30 var vi færdige med at pakke og kørte op til restauranten for at få vores morgenmad. Der var bare lige det med det, at de ikke stod lige så tidlig op som os, så vi måtte vente ca. 20 min inden vi blev lukket ind. Efter morgenmaden suste vi til færgen og igen på fastlandet dampede vi sydpå. Form-anden havde fået den ide at vi skulle udforske en naturpark ca. 40 km fra motorvejen. Naturparken fejlede bestemt ikke noget, men det gjorde vejret over den, så igen blev vi lidt våde. I det sydlige sverige bestemte andrikken sig for at være eskorte for en ambulance med udrykning, på trods af blå blink overalt ville han bare ikke lade den overhale, men efter ca 3 km mente han godt at den kunne klare sig selv og trak ind i indersporet.
Stort set resten af turen hjem var i tørvejr, så handsker m.m. blev ret hurtig igen udholdelige af have på.

Tak til forsamlingen for en fantastisk hyggelig weekend i midt Sverige.

Garmin filer: Sverige ture Sverige_udtur Sverige hjem

Detaljer

Start:
fre, 5 sep, 2008. 07:00
Slut:
søn, 7 sep, 2008. 18:00
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Arrangør

Skriv en kommentar